Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Φτιάχνοντας μια πινιάτα...



Ξεκίνησα ένα μεσημεράκι να φτιάξω μία πινιάτα για το πάρτυ γενεθλίων της βαπτιστήρας μου. Οδηγίες για την κατασκευή της πινιάτα βρήκα στην ιστοσελίδα Σπιτικές δημιουργίες και τις βρήκα πολύ κατατοπιστικές καθότι συνοδεύονται από φωτογραφίες κι έτσι είναι πιο εύκολο να καταλάβεις πώς ακριβώς γίνεται. Έχω να προσθέσω όμως τα ακόλουθα:
  1. Φτιάξτε πρώτα ένα καφεδάκι.
    Είναι διασκεδαστική η όλη διαδικασία και ένα καφεδάκι παράλληλα σίγουρα θα το ευχαριστηθείτε.
  2. Ποτέ μη φτιάξεις πινιάτα με καθαρά ρούχα!
    Θα λερωθείς έτσι κι αλλιώς! Όλο και κάπως θα πιτσιλιστείς με την αλευρόκολλα.
  3. Άπλωσε μουσαμάδες παντού.!
    Πάνω στο τραπέζι, κάτω από το τραπέζι (ειδικά εαν έχεις χαλιά!).
  4. Μην τσιγκουνευτείς το αλευράκι!
    Φτιάξε μπόλικη αλευρόκολλα γιατί θα χρειαστείς αρκετή και είναι πιο εύκολο όταν είσαι προετοιμασμένη.
  5. Σιγουρέψου ότι το παιδάκι σου ή τα παιδάκια σου κοιμούνται.
    Την ώρα της κατασκευής τα παιδάκια αν είναι πολύ μικρούλια θα σε δυσκολέψουν σίγουρα, αν είναι μεγαλύτερα ok, θα σε βοηθησούν κιόλας.
  6. Φτιάξ 'την εγκαίρως!
    Εάν κάνεις την πινιάτα σου νωρίτερα δεν θα έχεις άγχος μην τυχόν και δεν στεγνώσει (εφόσον είναι χειμώνας ειδικά και έχει και βροχούλες!)
  7. Αγόρασε μεγάλο μπαλόνι.
    Θα χρειαστείς σίγουρα ένα γύρω στα 70 εκατοστά. Είναι τα πολύ μεγάλα που συνήθως περιέχει ένα το σακουλάκι.
  8. Βρες κάτι βαρύ να σταθεροποιήσεις το μπαλόνι.
    Για να είναι σταθερό το μπαλόνι σου θες μία ενισχυμένη βάση γιατί  όσο θα το ντύνεις με εφημερίδες και αλευρόκολλα αυτό θα βαρύνει αρκετά και φυσικά δεν θέλεις να σου τουμπάρει. Το δικό μου σουρωτήρι πάντως είναι πλαστικό και δεν το συγκρατούσε.
Extra tip: πριν γεμίσετε την πινιάτα σας με ζαχαρωτά και σοκολάτες και ό,τι άλλο εσείς θέλετε, κρατείστε και ένα γλειφιτζουράκι για εσάς, έτσι για τον κόπο σας. :)
 
Σταυρουλίτσα μου, σήμερα κλείνεις τα τρία! Σου εύχομαι να είσαι πάντα γερή και δυνατή! Να μάθεις να βρίσκεις την ευτυχία στα μικρά καθημερινά πράγματα! Και θα σου πώ αυτό που συχνά λέω στον γιο μου: μην φοβηθείς να χαλάσεις τα παπούτσια σου για να κυνηγήσεις τα πιο τρελά σου όνειρα!!!
 
Σ' αγαπώ!!!
Η νονά σου.
 
Υ.Γ. Ελπίζω μια μέρα να εκτιμήσεις την τεράστια προσπάθεια που κατέβαλα για φτιάξω μία πινιάτα γενεθλίων έχοντας σπίτι ένα μικρό ταρζανάκι χιχιχιχιχι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου